Røgsugere

Hvad bruger man en røgsuger til?

Har du også en brændeovn, og kunne du godt tænke dig, at det kørte lidt bedre med forbrændingen? Eller måske du har oplevet en sod- og røglugt i det rum hvor din brændeovn er placeret, eller er du bare interesseret i en lettere optænding i brændeovnen og et bedre indeklima? Ja, det kan være nogle gode grunde, til at få sig en røgsuger.

En røgsuger er en installation man kan installere på sin skorsten, som gør at optændingen i brændeovnen fungerer langt mere optimalt, samt gør man skorstenstrækket mere effektivt, end hvis man ikke har installeret en røgsuger. Du kan på nedenstående billede se, hvordan et røgsugersystem fra Exodraft er sat op:

Røgsugersystemet er lavet til at kunne holde i enormt mange år, samt er det et system som ikke giver nogle støjgener eller andre problemer. Det er blot en fornuftig opgradering af din nuværende brændeovnsinstallation.

I mange husstande i dag med installerede brændeovne, oplever mange sod- og eller røglugte i rummet hvor brændeovnen er sat op. Dette problem løser Exodrafts røgsuger, så du ikke længere vil opleve ubehagelige lugte i din bolig. Ikke nok med at en røgsuger fjerner de ubehagelige lugte i rummet hvor du har din brændeovn, så forbedrer en røgsuger fra Exodraft også forbrændingseffekten i din brændeovn, med hele 15%. Dvs. der bruges 15% mindre brænde, end hvad du ville bruge i en normal brændeovn med et ”naturligt” skorstenstræk. Det er altså en rigtig mærkværdig forskel en røgsuger kan gøre.

Ikke nok med det, så bidrager røgsugeren også til et langt bedre klima, både globalt men også lokalt og inde i din husstand. En røgsuger fra Exodraft er Co2 venlig, samt bliver partiklerne reduceret med hele 80% indendørs og 20% udendørs.

Så hvis du har at gøre med en brændeovn, som tit får din bolig til at lugte røget eller sodet, og måske det er svært at tænde op, fordi der er for meget skorstenstræk eller dit ovnglas bliver tilsodet, så kan det være en rigtig god mulighed, at opgradere din skorsten og din brændeovn med en røgsuger. Ikke nok med at det giver nogle evidente forskelle som lettere optænding, mindre sod- og røglugt osv. Så bidrager det altså også til en grønnere bolig og et grønnere globalt klima.